1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Almanya elektrikli araç destek başvurularını almayacak

Almanya elektrikli araç destek başvurularını almayacak

Almanya, 2024 yılı sonuna kadar sürmesi planlanan elektrikli araç sübvansiyon programını erken sona erdirecek.

Almanya elektrikli araç destek başvurularını almayacak

Enerji Günlüğü - Elektrikli araç sübvansiyon programını erken sonlandıracağını açıklayan Almanya, bugünden itibaren elektrikli araç sübvansiyonu için yeni başvuru kabul etmeyecek. Başvurusu yapılmış olan sübvansiyonlar ise ödenecek.

Almanya Ekonomi Bakanlığı, 2016'dan bu yana yaklaşık 10 milyar euro ödeme yaptığı elektrikli araç sübvansiyon programının erken sona ereceğini açıkladı. E-araç sübvansiyonunun başlangıçta 2024 yılı sonuna kadar geçerli olması planlanıyordu. Halihazırda başvurusu yapılmış olan sübvansiyonlar ödenecek ancak bugünden itibaren yeni başvuru kabul edilmeyecek. 

MUHALEFET KARARI ELEŞTİRDİ

Muhalefetteki muhafazakârlar ve Başbakan Olaf Scholz'un Sosyal Demokratları da yeni elektrikli araç alıcılarına sübvansiyon sağlayan bir programın önceden uyarı yapılmaksızın sona erdirilmesi kararını eleştirdi ve bu hamlenin zaten Çin ve ABD rekabetiyle mücadele eden Alman otomobil üreticilerini vuracağını söyledi. 

Maliye Bakanı Christian Lindner, 2016 yılından bu yana yaklaşık 10 milyar euro ödenen elektrikli araç sübvansiyonunun sona erdirilmesinin yeniden gözden geçirilmesini reddetti. "Hiçbir zaman sabit bir bitiş tarihi yoktu" diyen Lindner, programın sadece para bitene kadar devam etmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler