1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya kömür ile elektrik üretiminde Çin’den fazla emisyon saldı

Almanya kömür ile elektrik üretiminde Çin’den fazla emisyon saldı

Enerji ve Sürdürülebilirlik Ekonomisti Olivia Manzagol, Almanya’nın elektrik üretiminde kWh başına karbon yoğunluğunun 629 gram ile Çin’in karbon yoğunluğunu geride bıraktığını kaydetti.

Almanya kömür ile elektrik üretiminde Çin’den fazla emisyon saldı

Enerji Günlüğü - Enerji arz güvenliği için kömür kullanımını arttıran Almanya’nın elektrik üretiminde karbon salımı Çin’i geçerek kWh başına 629 grama ulaştı. 

Enerjisa Üretim tarafından gerçekleştirilen Enerji Sektöründe Fiziksel Varlık Yönetimi Konferansı’nda “Enerji Piyasasına Makro Ekonomik Bakış adlı bir sunum yapan Enerji ve Sürdürülebilirlik Ekonomisti Olivia Manzagol, dünya genelinde enerji piyasalarının çok oynak olduğunu belirterek, “Bilinmezler içine giriyoruz. Makro açıdan iç açıcı olmasa da büyük fırsatlar da var” dedi.

Almanya’nın bu zor dönemde kömür kullanımını arttırdığını kaydeden Manzagol, “Dün itibariyle Almanya’nın elektrik üretiminde kWh başına karbon yoğunluğu atmosferde yaklaşık olarak 629 gram olarak ölçülmüş. Kömürü fazla kullanmıyoruz diyoruz, kömürden çıkmaya çalışıyoruz diyoruz ama mecburi olarak yapılması gereken şeyler var ve bunlardan birini şu an Almanya kömür yakarak yapıyor. Geçen sene 2021 sonunda Çin’in karbon yoğunluğu kWh başına 581 gram idi. Şu an Almanya’nınkisi 629 gram. Çin’in tamamından daha fazla karbon yoğunluğu görülmekte. Bu bize bir şey söylüyor; ne yaparsak yapalım zora sıkıştığımızda mecburen ülke ne kadar biz yenilenebilir kaynaklara yöneleceğiz dese de günün sonunda bazen bu şekilde kömürle karşılaşabiliyoruz” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler