1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya kömürden elektrik üretimini azaltmakta zorlanıyor

Almanya kömürden elektrik üretimini azaltmakta zorlanıyor

Almanya Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, doğal gaz tüketimini artırmadan kömür tüketimini azaltamayacaklarını açıkladı.

Almanya kömürden elektrik üretimini azaltmakta zorlanıyor

Enerji Günlüğü - Almanya’nın elektrik üretiminde kömür kullanımını azaltabilmesi için doğal gaz tüketimini arttırması gerektiği kaydedildi.

Almanya Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, elektrik üretiminde kömür yakıtlı santrallerin devre dışı bırakılabilmeleri için doğal gaz kullanımının artması gerektiğini söyledi.  Handelsblatt Enerji Konferansı'nda konuşan Wissing, "Doğal gaz kullanımını arttırmadan nükleer enerjiden veya kömür yakıtlı santrallerden çıkamayız" diye konuştu. Wissing, karbon salımının azaltılmasının kolay yolu bulunmadığını da ifade etti. 

Almanya kömür komisyonu, BM Paris İklim Anlaşması hedefleriyle uyumlu olmayan 2038 yılını kömürden çıkış yılı olarak önerdi. 2020 yılında bu öneri kanunlaştı. Almanya'da Eylül 2021 seçimlerinin ardından SPD, Yeşiller ve FDP koalisyon müzakerelerine girdiler ve somut adımlardan bahsetmeden, 2030 yılına kadar kömürden çıkışın ideal bir senaryo olduğunu ortaya koyan bir istişare belgesi hazırladılar. Kömüre bağımlılığın üstesinden gelmek için iki çözümden söz ediliyor: yenilenebilir kaynakların payının artırılması ve hidrojen santrallerine dönüştürülmeye hazır fosil gaz yakıtlı enerji santrallerinin inşası.

Almanya, 30 yıldır aktif olan 3 nükleer santrali daha 2021 yılı sonunda kapattı. Ülkede kalan son üç nükleer santral olan Isar 2, Emsland ve Neckarwestheim II ise 2022'nin sonunda kapatılacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler