1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Almanya’daki rüzgar santrali linyit ocağı genişlemesi için kaldırılıyor

Almanya’daki rüzgar santrali linyit ocağı genişlemesi için kaldırılıyor

Almanya'daki bir rüzgar santrali, Garzweiler linyit ocağını genişletmek için sökülüyor. 2001'de bölgeye kurulan sekiz türbinden birinin sökümü gerçekleştirildi.

Almanya’daki rüzgar santrali linyit ocağı genişlemesi için kaldırılıyor

Enerji Günlüğü - Almanya’da enerji şirketi RWE tarafından işletilmekte olan Garzweiler linyit ocağının genişletilmesi için yakınındaki rüzgar türbinleri kaldırılıyor. 

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde bulunan ve Alman enerji devi RWE tarafından işletilen Garzweiler açık linyit ocağı genişletiliyor. Genişletme için maden sahasının 1 km uzağında bulunan Energiekontor şirketi tarafından işletilen Keienberg Rüzgar Santrali türbinleri kaldırılıyor. 2001'de bölgeye kurulan sekiz türbinden biri kaldırıldı. 2023 yılı başında ve sonunda 2 rüzgar türbininin daha sökülmesi planlanıyor.

Linyit sahası başlangıçta Garzweiler 1 alanında 66 kilometrekarelik bir alanla sınırlıydı. 2006 yılında 48 kilometrekarelik bir alan üzerinde Garzweiler 2 olarak genişletildi. 

almanya-linyit-ocagi.jpg

RWE verilerine göre Garzweiler ocağından yıllık 25 milyon ton linyit üretiliyor. Üretilen linyit, çoğunlukla yakındaki Neurat Termik Santraline gönderiliyor. 

Bölgedeki linyit rezervlerinin 2045 yılına kadar dayanabileceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte, Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet yönetimi, RWE gibi, 2030 yılına kadar fosil yakıtları kullanmayı bırakacağını duyurdu.

Alman Bundeskabinett veya Federal Kabine, enerji şirketi RWE'ye Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin neden olduğu azalan enerji ithalatını dengelemeye yardımcı olmak için kömür santrallerini yeniden açma yetkisi verdi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler