1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya nükleer santrallere veda etti

Almanya nükleer santrallere veda etti

Almanya nükleerden çıkışı tamamladı. Ülkede faaliyette olan son 3 nükleer enerji reaktörü hafta sonu itibariyle kapatıldı.

Almanya nükleer santrallere veda etti

Enerji Günlüğü - Almanya, elektrik üretiminin yüzde 7’sini karşılayan 3 nükleer santralini 15 Nisan 2023 itibariyle kapattı. 

Almanya'da enerji krizi nedeniyle daha önce ertelenen üç santralin de kapatılmasıyla ülkede nükleer enerji üretimi sona erdi. Almanya, kalan son nükleer enerji reaktörlerini 15 Nisan 2023 tarihinde kapattı. Nükleerden çıkış kararını 2011'de uygulamaya başlayan Almanya'da Aşağı Saksonya'daki Emsland, Bavyera'daki Isar 2 ve Baden-Württemberg'deki Neckarwestheim 2 NGS kapatıldı ve nükleerden çıkış tamamlandı.

Böylece, ülkenin 60 yılı aşkın süredir devam eden nükleer enerji serüveni ve uzun süredir devam eden Fransız-Alman işbirliği dönemi sona erdi. Almanya 31 Aralıkta faaliyetlerine son verilecek olan 3 nükleer reaktörün kapatılmasını 15 Nisan’a ertelemişti. 

Almanya'nın son nükleer reaktörleri şebekeye günde 70 gigawatt-saat elektrik veriyor ve Alman elektrik talebinin yaklaşık %3 ila 7'sini karşılıyordu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler