1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya’da nükleer ertelemeye Meclis onayı

Almanya’da nükleer ertelemeye Meclis onayı

Almanya’da faaliyette kalan 3 nükleer enerji santralinin kapatılması kararı enerji arz güvenliği endişeleri ile 15 Nisan 2023 tarihine ertelendi.

Almanya’da nükleer ertelemeye Meclis onayı

Enerji Günlüğü - Almanya, 31 Aralıkta faaliyetlerine son verilecek olan 3 nükleer reaktörün kapatılmasını 15 Nisan’a erteledi. 

Alman Federal Meclisi'ndeki milletvekilleri Almanya'nın kalan üç nükleer santralinin Nisan ayına kadar faaliyette kalması lehinde oy kullandı. Böylece Almanya enerji darboğazını aşabilmek için yıl sonunda kapatılması kararlaştırılan üç nükleer santralin faaliyetlerini gelecek yıla kadar uzattı. Santrallerin kapatılması 15 Nisan’a ertelendi.

Mart ayında yapılan ilk enerji stres testi, enerji güvenliğini sağlamak için ülkenin kalan üç nükleer enerji santraline ihtiyaç olmadığı sonucuna ulaşmış, bu bulgu üzerine planlandığı üzere yıl sonunda bütün nükleer santrallerin şebekeden kesilmesi planına devam edilmesi kararlaştırılmıştı. Rusya'nın Avrupa'ya sevk ettiği enerjiyi tamirat ve benzeri gerekçelerle azaltması üzerine ülkede elektrik üretiminin yüzde 6'sını karşılayan nükleer santrallerin kullanım ömrünün uzatılması konusunda hükümet, işletmeci şirketler EOn ve EnBW ile anlaşmaya varmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler