1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya yeni karbon vergileri planlıyor

Almanya yeni karbon vergileri planlıyor

Almanya hükümeti, nakliye ve inşaat alanlarını da kapsayan, sertifika temelli yeni bir karbon emisyonu fiyatlandırma sistemi kuracak.

Almanya yeni karbon vergileri planlıyor

Enerji Günlüğü - Almanya hükümeti, nakliye ve inşaat alanlarını da kapsayan, sertifika temelli yeni bir karbon emisyonu fiyatlandırma sistemi kuracak.

Almanya’nın yeni bir karbon fiyatlandırma sistemini devreye sokacağı bildirildi. Frankfurter Allgemeine gazetesinde yer alan habere göre, iktidardaki partilerin üst düzey yöneticileri bu konuda öneri için uzlaşmaya vardı. Teklif, Almanya’da karbon fiyatlandırmasını, Avrupa Birliği’nde ticaret yapılabilir karbon emisyonu sistemi kapsamında olmayan nakliye ve inşaat gibi alanlara da yaymayı öngörüyor. Ayrıca yetkililer, resmi bir karbon vergisine dayanan değil, sertifika temelli bir plan getirmeyi amaçlıyor.

Gazeteye göre Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, daha önce karşı çıktığı Sosyal Demokrat çevre Bakanı Svenja Schulze'nin fikrine yaklaştı. Çevre Bakanlığı yetkilisi gazeteye yaptığı açıklamada "Bir çeşit CO2 fiyatlandırması gelecek gibi gözüküyor" dedi.

Her iki bakanlığın da desteklediği öneride, tüketicilere ve işletmelerin yeni karbon vergileri ile artan maliyetleri, başka yerlerdeki vergi indirimleriyle telafi edilecek ve böylece net vergi yükü artmayacak.

Bu ayın başlarında, Şansölye Angela Merkel, hükümetin bir karbon fiyatlandırma sistemi için teklifleri inceleyeceğini ve bunun da çalışmalarında fazla karbondioksit salarak iklim değişikliğine katkıda bulunanların daha pahalı faaliyetlerde bulunacağı anlamına geleceğini açıklamıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler