1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya’da kömürden çıkış tazminatında anlaşmaya varıldı

Almanya’da kömürden çıkış tazminatında anlaşmaya varıldı

Almanya’da hükümet linyitten çıkış planından en çok etkilenen eyaletlere kömürden çıkış için  yaklaşık 45 milyar dolar tazminat ödeyecek. 

Almanya’da kömürden çıkış tazminatında anlaşmaya varıldı

Enerji Günlüğü - Almanya’da hükümet linyitten çıkış planından en çok etkilenen eyaletlere kömürden çıkış için  yaklaşık 45 milyar dolar tazminat ödeyecek. 

Almanya Ocak ayı sonunda getireceği kanun ile 40 milyar euro bölgelere, 4.35 milyar euro şirketlere vererek kömürden çıkacak. Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 2038'e kadar kömürden çıkışın parçası olarak 45 milyar dolar (40 milyar euro) civarında tazminatlarla ilgili anlaşma sağlandığını duyurdu. Sebibert açıklamasında görüşmelerde varılan bir anlaşmayla, uluslararası alanda rekabet eden enerji yoğun şirketlerin, kömürden çıkış planının neden olduğu daha yüksek elektrik maliyetlerini telafi etmek için 2023'ten itibaren yıllık sübvansiyonlara hak kazanacağını bildirdi. 

Açıklamaya göre hükümet Brandenburg, Kuzey Rhine Vestfalya, Saksonya ve Aşağı Saksonya eyaletlerine 2038 yılına kadar 14 milyar euroya kadar tazminat verecek. Berlin yönetimi 2038'e kadar linyit kömür bölgelerine yardımcı olmak için 26 milyar euroya kadar başka önlemler alacak.

RWE’YE 2,6 MİLYAR EURO ÖDENECEK

Öte yandan Almanya'nın kömürden çıkış planı çerçevesinde elektrik şirketi RWE'ye yaklaşık 2,6 milyar euro (2,9 milyar dolar) tazminat ödeyeceği ileri sürüldü. Kaynaklara göre kömürden çıkış planı çerçevesinde Çek enerji şirketi EPH'nın sahip olduğu madencilik şirketi Mibrag, tazminat için muhtemelen 1,75 milyar euro alacak. İddiaya göre ödemeler, kapsamlı nihai çıkış tarihine kadar kapatıldığında başlayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler