1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya kömür sayfasını 2038’de kapatıyor

Almanya kömür sayfasını 2038’de kapatıyor

Almanya’nın 2038'e kadar kömürden çıkış yasa tasarısı hem Federal Meclis hem de Eyalet Temsilciler Meclisi'nde onaylanarak kesinleşti.

Almanya kömür sayfasını 2038’de kapatıyor

Enerji Günlüğü - Almanya’nın 2038'e kadar kömürden çıkış yasa tasarısı hem Federal Meclis hem de Eyalet Temsilciler Meclisi'nde onaylanarak kesinleşti.

Almanya'nın fosil enerji kaynaklarını tamamen terk etmesini öngören çıkış stratejisi Cuma günü yapılan oylamalarda hem Federal Meclis hem de Eyalet Temsilciler Meclisi'nden onay aldı.

KÖMÜRDEN ÇIKIŞ YOL HARİTASI 

Kabul edilen yasa taslağı, en geç 2038 yılına kadar kademeli olarak kömürün terk edilmesini ve kömür yakıtlı termik santrallerin kapatılmasını öngören somut bir yol haritası içeriyor. Süreç içinde yapısal yardımlar için 40 milyar euroluk kaynak ayrılacak. Bu kaynakla kömür bölgeleri olarak bilinen Kuzey Ren-Vestfalya, Saksonya-Anhalt, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde ekonomik yeniden yapılandırma programları ve altyapı çalışmaları finanse edilecek. 

KÖMÜR YERİNE HİDROJEN ÜRETİLECEK

Kömür üretiminin yapıldığı eyaletlerde enerji üretiminin hidrojen teknolojisine yönlendirilmesi ve böylelikle yeni istihdam yaratılması planlanıyor. Kömür santrali işletmecilerine de tesislerin vaktinden önce kapatılması nedeniyle milyarlarca euroluk tazminat ödenecek.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler