1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’dan tüketicilere ek gaz vergisi 

Almanya’dan tüketicilere ek gaz vergisi 

Almanya, Rus gaz arzı eksikliğini gidermenin tedarikçilere getireceği ek maliyeti bölüştürmek için tüketicilere vergi uygulayacak. 

Almanya’dan tüketicilere ek gaz vergisi 

Enerji Günlüğü - Almanya, doğal gaz tedarikçilerine yardımcı olmak için tüketicilere 1 Ekim'de doğal gaz vergisini yürürlüğe koymayı planlıyor.

Alman hükümeti hızla yükselen doğal gaz ithalat fiyatları ile boğuşan tedarikçilere yardım için tüm gaz tüketicilerine yönelik planladığı vergiyi 1 Ekim'de uygulamaya koyacak. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ek verginin kilovat başına 1,5 euro sent - 5 euro sent arasında olacağını belirtti. Bu, yıllık ödemenin 1000 euroya kadar çıkabileceği anlamına geliyor. 

Planlanan taslağa göre uygulama 2024 Ekim ayına kadar geçerli olacak. Konuya ilişkin daha fazla ayrıntı Ağustos ayında duyurulacak.

Bununla Rus gazının alternatif kaynaklarla değiştirilmesinin yarattığı ek maliyetin tedarikçiler ile tüketiciler arasında bölüşülmesi ve gaz ticaret, ithalat şirketlerinin batmalarının önlenmesi, enerji sektöründe istikrarın sağlanması amaçlanıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler