1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Amasra grizu faciası kömür zirvesini erteletti

Amasra grizu faciası kömür zirvesini erteletti

Kömür teknolojileri zirvesi ertelendiEnerji Günlüğü - 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Amasra’daki maden ocağında meydana gelen grizu patlaması nedeniyle ertelendi.

Amasra grizu faciası kömür zirvesini erteletti

Enerji Günlüğü - Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Yönetim Kurulu, Bartın’ın Amasra ilçesindeki, TTK’ya ait kömür ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucu yaşanan facia üzerine, hazırlıkları devam eden 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi’nin yapılmayacağını duyurdu. 

KÖMÜRDER Yönetim Kurulu’nun açıklamasında “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle 20-21 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara Divan Otel’de gerçekleşmesi planlanan 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi, camiamızı ve milletimizi derin bir üzüntüye boğan Bartın’da meydana gelen elim maden ocağı kazası nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni tarih daha sonra duyurulacaktır. Kazada hayatını kaybeden madencilerimize rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” denildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler