1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Amasra maden kazası için Meclis Araştırma Komisyonu

Amasra maden kazası için Meclis Araştırma Komisyonu

Amasra’daki maden kazası için Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak.

Amasra maden kazası için Meclis Araştırma Komisyonu

Enerji Günlüğü - Amasra’daki maden kazası için T.B.M.M.’de bir Araştırma Komisyonu kurulacak. 

19 Ekim 2022 tarihli ve 1344 sayılı; Bartın’ın Amasra İlçesinde Meydana Gelen Maden Kazasının Tüm Yönleriyle Araştırılarak Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına Dair Karar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) tarafından yayımlandı. 

Buna göre Amasra’da 41 işçinin ölümüne neden olan maden kazasıyla ilgili bir T.B.M.M. araştırması yürütülecek. Araştırmayı yapacak komisyonda 21 üye görev yapacak. Komisyonun çalışma süresi ise Başkan, Başkanvekili ile Sözcü ve Katip seçiminden itibaren 3 ay olarak belirlendi. Komisyon ihtiyaç duyulduğunda Ankara dışında da çalışma yürütebilecek. 

Bartın ilinin Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne ait kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi hayatını kaybetmişti

Araştırma Komisyonu olayın nedenlerini ve sorumluların kimler olduğunu tespit etmeye çalışacak; ayrıca benzer kazaların tekrarlanmaması için yapılması gerekenleri belirleyecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler