1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bartın’da can kaybı sayısı 41’e çıktı

Bartın’da can kaybı sayısı 41’e çıktı

Bartın Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından can kaybı sayısı 41’e çıktı.

Bartın’da can kaybı sayısı 41’e çıktı

Enerji Günlüğü - Bartın Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından can kaybı sayısı 41’e çıktı. 

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı kömür madeninde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 41’e yükseldi. 

Bartın’a giderek maden ocağı patlamasında hayatını kaybedenlerden Gürdal Serenli’nin cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada can kaybı sayısının 41’e yükseldiğini bildirdi ve şöyle konuştu, “Şu anki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı. 41'inci işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş. Merhumlarımızın sayısı böylece 41 oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz”.

Diyarbakır’daki programını iptal ederek Bartın’a gelen ve bölgede incelemelerde bulunan Erdoğan, burada çalışmaları yerinde koordine edeceğini söyledi.

ERDOĞAN: EN KÜÇÜK İHMAL BİLE KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeye gitmeden önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayla ilgili en küçük ihmalin bile karşılıksız kalmayacağını bildirdi. Erdoğan açıklamasında şunları ifade etti, "Bartın’ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir. Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de, vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız. Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır. Ben de birazdan Bartın’a doğru yola çıkacak ve tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim. Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bartın’ın yanı sıra bazıları İstanbul’a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun". 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler