1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bartın maden kazası araştırması bir ay daha devam edecek

Bartın maden kazası araştırması bir ay daha devam edecek

Bartın’da meydana gelen maden kazası hakkında çalışmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonunun görev süresi bir ay uzatıldı.

Bartın maden kazası araştırması bir ay daha devam edecek

Enerji Günlüğü - Bartın Amasra’da 14 Ekim 2022’de meydana gelen maden kazası hakkında çalışmak üzere kurulan T.B.M.M. Araştırma Komisyonunun görev süresi 25 Ocak 2023’ten itibaren bir ay uzatıldı. 

Bartın İlinin Amasra İlçesinde Meydana Gelen Maden Kazasının Tüm Yönleriyle Araştırılarak Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun görev süresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) Genel Kurulunda alınan kararla 25 Ocak 2023 tarihinden itibaren bir ay uzatıldı. 

14 Ekim 2022 günü, Bartın ilinin Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne ait kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi hayatını kaybetmiş; olayın nedenlerini ve sorumluların kimler olduğunu tespit etmek ve benzer kazaların tekrarlanmaması için yapılması gerekenleri belirlemek üzere 27 Ekim 2022’de T.B.M.M.’de bir Araştırma Komisyonu kurulmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler