1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Fatih Dönmez madendeki yangının kontrol altında olduğunu söyledi

Fatih Dönmez madendeki yangının kontrol altında olduğunu söyledi

Enerji Bakanı Dönmez, Amasra’da yaptığı açıklamada maden ocağında meydana gelen yangının tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Fatih Dönmez madendeki yangının kontrol altında olduğunu söyledi

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Dönmez, Amasra’daki maden ocağı grizu patlamasının ardından olay yerinde açıklama yaptı. 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildiren Dönmez, maden ocağındaki üretim faaliyetlerinin tamamen durdurulduğunu bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra’da gerçekleştirdiği basın açıklamasında Bartın’ın Amasra ilçesinde gerçekleşen maden ocağında yaşanan patlamanın ardından çıkan yangının kontrol altına alındığını ifade ederek, “Şu anda da yangın sönümlenmek üzere giderek şiddetini azaltıyor. Süreci de zaten teknik ekiplerimiz devam ediyor. Bu arada tabi madende üretim faaliyetleri tamamen durdurulmuştur” dedi.

41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaklaşık 18 saat içinde arama kurtarma faaliyetlerinin sonuçlandırıldığını dile getiren Dönmez, “Ama maalesef 41 kardeşimizi şehit vermiş olduk. Yaralılarımıza gelince şu anda Bartın Devlet Hastanesi’nde bir yaralımız söz konusu, durumu iyiye gidiyor. İstanbul’a sevk edilen 6 hastamızın durumunu da Sayın Sağlık Bakanımız tarafından takip edildi ve kamuoyuyla da paylaşıldı” diye konuştu.

Olayın ilk anında grizu patlamasına ilişkin değerlendirme yaptığını hatırlatan Bakan, “Olayın nedeniyle ilgili olarak grizu patlaması olduğunu söylemiştim. Yine bugün itibariyle de uzman arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmede bu ilk değerlendirmenin hala devam ettiğini gözlemliyoruz” diye konuştu.

MADENDEKİ ÜRETİM FAALİYETLERİ DURDURULDU

Fatih Dönmez, arama kurtarma faaliyetleri için birçok kamu kurumundan ve sivil toplum kuruluşlarından Amasra’ya gelenler olduğunu belirtirken “Ancak madencilik ayrı bir iş alanı olduğu için arama kurtarma faaliyetlerinin hemen hemen büyük bir kısmı kontrol altında. TTK’nın ve TKE’nin tahlisiye ekipleri tarafından gerçekleştirilmiştir. İlk günlerde bir yangından bahsetmiştim. Büyük oranda kontrol altına alında, havayla temasını kesmek üzere iki baraj kapısı inşa edildi. Şu anda da yangın sönümlenmek üzere giderek şiddetini azaltıyor. Süreci de zaten teknik ekiplerimiz devam ediyor. Bu arada tabi madende üretim faaliyetleri tamamen durdurulmuştur” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler