1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Amazon elektrikli araçlara 1 milyar euro yatıracak

Amazon elektrikli araçlara 1 milyar euro yatıracak

Amerikan e-ticaret şirketi Amazon, 5 yıllık süreçte Avrupa’da elektrikli minibüs ve elektrikli ağır kamyon filosunu genişletmek için 1 milyar euro yatırım yapacak. 

Amazon elektrikli araçlara 1 milyar euro yatıracak

Enerji Günlüğü - Amazon.com, Avrupa'da taşımacılık ağı için gelecek 5 yılda 1 milyar euro tutarında elektrikli araç yatırımı yapacağını duyurdu. 

Amerikalı e-ticaret devi Amazon, elektrikli araç filosunu genişletiyor. e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış, ve yapay zekâya odaklanan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketi olan Amazon, önümüzdeki beş yıl içinde Avrupa'daki teslimat filosunu elektriklendirmek için 1 milyar euro harcayacağını açıkladı. 

Şirketin şu anda Avrupa'da yaklaşık 3.000 sıfır emisyonlu son mil teslimat minibüsü var. Bu sıfır emisyonlu minibüsler geçen yıl 100 milyon teslimat gerçekleştirdi. Bu yatırım, şirketin 2025 yılına kadar bu sayıyı Avrupa genelinde 10.000 elektrikli minibüse çıkarmasını sağlayacak. 

Amazon ayrıca büyük miktarlarda malları limanlardan dağıtım merkezlerine taşımak için daha büyük, ağır hizmet tipi elektrikli kamyonlar satın alacak. Yatırım, şirketin kıtadaki tesislerinde binlerce şarj cihazının kurulumunu da kapsayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler