1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD’de teslimatlar elektrikli dronlarla yapılmaya başladı

ABD’de teslimatlar elektrikli dronlarla yapılmaya başladı

Amazon, Wing ve Flytrex, elektrikli insansız hava araçlarıyla (İHA) ABD'nin bazı bölgelerinde dağıtım yapmaya başladı.

ABD’de teslimatlar elektrikli dronlarla yapılmaya başladı

Enerji Günlüğü - Amazon, Wing ve Flytrex şirketleri ABD'nin bazı bölgelerinde drone ile teslimatlara başladı. Elektrikli drone’ların fosil yakıtlı dağıtım araçlarından çok daha etkili ve çevreci olduğu kaydediliyor.

Drone teslimatları nihayet Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı bölgelerinde uygulanmaya başladı. Amerikan e-ticaret şirketi Amazon, Google'ın çatı şirketi Alphabet bünyesindeki Wing ve İsrailli start-up şirketi Flytrex dahil olmak üzere çeşitli drone teslimat hizmetleri, Federal Havacılık İdaresi'nden yeşil ışık aldıktan sonra ülkede faaliyet göstermeye başladı. Elektrikli insansız hava araçlarının fosil yakıtla çalışan arabalar tarafından yapılan geleneksel teslimatlardan daha ekonomik ve daha güvenli olduğu kaydediliyor.

“ÇOK AZ GÜÇ KULLANAN ELEKTRİKLİ DRONLAR”

Wing, drone ile yaklaşık 10 dakika içinde teslimat yaptığını ve hizmetlerinin yol tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabileceğini açıkladı. Şimdilik Wing'in 4,5 kg'lık drone'u, 1 kg'a kadar gıda ve küçük ürünleri taşıyabiliyor.

Wing'in ABD'deki pazarlama ve iletişim müdürü Jacob Demmitt yaptığı açıklamada, teslimat yapan dronların oldukça ucuz ve çevre dostu olduğunu belirterek, “Bunların hepsi çok az güç kullanan elektrikli dronlar" dedi. 

“DRONLAR İLE ÇOK DAHA İYİ HİZMET ALIRSINIZ”

Flytrex CEO'su Yariv Bash ise AFP'ye verdiği demeçte, "Dronlar yorulmazlar. Araba kullanırken mesaj atmazlar. Alkollü araç kullanmazlar... Çok daha iyi hizmet alırsınız" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler