1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Ankara Kızılcahamam’da jeotermal kaynak aranacak

Ankara Kızılcahamam’da jeotermal kaynak aranacak

2F Tasarım Dekorasyon şirketi, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde jeotermal kaynak arayacak. Şirket bu amaçla bir adet sondaj kuyusu açacak.

Ankara Kızılcahamam’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi sınırları içinde bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. 

Ankara İli, Kızılcahamam İlçesi, Kırköy Mahallesi, AR:2023/170 nolu Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı içerisinde yer alan hazine arazisi içerisinde jeotermal kaynak arama çalışması yapılması planlanıyor. 2F Tasarım Dekorasyon şirketi tarafından yapılacak çalışmalarda bir adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılacak. 

Jeotermal sistemin özelliklerinin belirlenmesi, jeotermal enerjiyi taşıyan akışkanı ortaya çıkarmak amacıyla yapılan jeolojik çalışmalar ve bulgular doğrultusunda belirlenen jeotermal akışkan rezervuar olabilecek sondaj lokasyonunda yapılacak sondaj çalışmasında en fazla 600 metre derinliğe kadar inilecek. Arama çalışmalarının olumlu sonuçlanması durumunda kuyu işletme dönemi için izinlerin tamamlanması sürecine kadar kuyu güvenlik önlemleri alınacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler