1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Antalya Muratpaşa’da geri dönüşümle ormanlar korunuyor

Antalya Muratpaşa’da geri dönüşümle ormanlar korunuyor

Antalya merkez Muratpaşa Belediyesi'nin Geri Dönüşüm projesi olan ''Çevreci Komşu Kart'' uygulaması ile 74 futbol büyüklüğünde orman alanı korundu.

Antalya Muratpaşa’da geri dönüşümle ormanlar korunuyor

Enerji Günlüğü - Antalya merkez Muratpaşa Belediyesi'nin Geri Dönüşüm projesi olan ''Çevreci Komşu Kart'' uygulaması ile 74 futbol büyüklüğünde orman alanı korundu.

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 3 yıl önce nitelikli ambalaj atıklarıyla birlikte bitkisel atık yağ ve e-atıkların geri dönüşümünü sağladığı Çevreci Komşu Kart projesinin uygulamaya başlandığı bildirildi. Türkiye’nin ilk ve tek ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart’la ilçe sakinlerinin marketlerde kullanabilecekleri puanlar kazanırken nitelikli atıklarının geri dönüşümünü  de sağlanarak doğa korunmuş olunuyor. 

Eylül ayı sonu itibarıyla, Muratpaşa ilçesinde Çevreci Komşu Kart ile 12 milyon 250 bin 390 kilogram kağıt, metal, cam ve plastik gibi nitelikli atık evlerden toplandı. Toplanan bu atıklar karşılığında Çevreci Komşu Kartlara 3 milyon 860 bin 618 lira karşılığı puan yüklendi.

Belediyenin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

''Çevreci Komşu Kart’la 5 milyon 349 bin 98 kilogram kağıdın geri dönüşümü sağlayarak 524 bin 17 metrekare, yaklaşık 74 futbol sahası büyüklüğünde orman alanı korunmuş oldu. 

Böylece 98 bin 638 ağacı kesilmekten kurtaran Muratpaşa sakinleri, kağıt yapımı içinde kullanılacak 44 milyon litreye yakın suyun da tasarruf edilmesini sağladı. Bununla birlikte bin 520 adet elektrikli ve elektronik atık ve 3 bin 400 litre bitkisel atık yağ da 2019 yılı içinde Çevreci Komşu Kapsamında evlerden toplandı. Toplanan bu atıklar karşılığında Çevreci Komşu Kartlara 3 milyon 860 bin 618 lira karşılığı puan yüklenirken bunun 3 milyon 363 bin 182 liralık kısmı anlaşmalı marketlerde, fırınlarda, sinema salonlarında kullanıldı. 

Nisan 2016’dan bu yılın Eylül ayı sonuna kadar geçen sürede, 74 futbol sahası büyüklüğünde 524 bin 17 metrekarelik orman geri dönüşüme kazandırılan atıklar sayesinde tahrip edilmedi.''

Önceki ve Sonraki Haberler