1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Antalya`da doğalgaz kışın klima kapattırıyor

Antalya`da doğalgaz kışın klima kapattırıyor

Enerji Günlüğü - Doğalgaz kullanımı Antalyalı tüketicinin klima kullanma alışkanlıklarını değiştirerek elektrik tasarrufu sağlıyor.Enerya Antalya...

Antalya`da doğalgaz kışın klima kapattırıyor

Enerji Günlüğü - Doğalgaz kullanımı Antalyalı tüketicinin klima kullanma alışkanlıklarını değiştirerek elektrik tasarrufu sağlıyor.

Enerya Antalya Bölge Müdürlüğü'ne bir ay önce atanan Mürsel Parlak, kentteki doğal gaz çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Antalya’da doğal gaz kullanımını arttırmak istediklerini kaydeden Mürsel Parlak, "2015 yılında 221 km şebeke yapımı öngörmüştük, bunun 160 km’sini tamamladık, kalan 61 km‘yi de yılsonuna kadar tamamlayacağız" dedi.

Antalya’da yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da yaygın şekilde klima kullanıldığına dikkat çeken Mürsel Parlak, "Antalya klimalar nedeniyle Türkiye’deki büyük bir hidroelektrik santralinin ürettiği tüm elektrik enerjisini kullanıyor. Henüz doğal gaz kullanımına geçmemiş olan Antalya halkı yazın soğutma için, kışın da ısıtma için kullandığı cihazların pahalı elektrik enerjisi ile yüksek maliyetlerine katlanmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

Doğalgaz götürülen bölgelerde klima kullananların bu alışkanlıklarından vazgeçtiklerini belirten Mürsel Parlak, "Zaten doğal gazın konforuna alışan bir daha farklı bir yöntemi tercih etmiyor" ifadelerini kullandı.

DOĞAL GAZ KULLANIMI BÜYÜK KOLAYLIK

Türkiye’de Ankara ve İstanbul dışındaki şehirlerde doğal gazın halen zorunlu olmadığını ve yaygınlaşmasında sıkıntı yaşandığını belirten Mürsel Parlak şöyle dedi:

"Antalya’da doğal güzelliklerimizin bozulmasını istemiyorsak, doğal gaz kullanımımızın yaygınlaşması gerekiyor. Doğal gaz, yanması kolay ayarlanabilen, verimliliği en yüksek yakıt. Tüm kentlerde doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması için halkın bilinçlendirilmesi ve bu konuda çalışma yapılması gerekiyor." 

...

Önceki ve Sonraki Haberler