1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Anton: Karbonsuz bir ekonomiye geçiş kolay olmayacak

Anton: Karbonsuz bir ekonomiye geçiş kolay olmayacak

Romanya Enerji Bakanı Prof. Dr. Anton Anton, gelecek nesillere makul fiyatlı ve temiz enerji sunabilmek için tüm ülkelerin uluslararası trendlere uyması gerektiğini ancak karbonsuz bir ekonomiye geçişin kolay olmayacağını söyledi.

Anton: Karbonsuz bir ekonomiye geçiş kolay olmayacak

Enerji Günlüğü - Romanya Enerji Bakanı Prof. Dr. Anton Anton, gelecek nesillere makul fiyatlı ve temiz enerji sunabilmek için tüm ülkelerin uluslararası trendlere uyması gerektiğini ancak karbonsuz bir ekonomiye geçişin kolay olmayacağını söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde başlayan WESCE’19 - Dünya Enerji Stratejileri Kongresi ve Fuarı’nın açılışında konuşan Romanya Enerji Bakanı Prof. Dr. Anton Anton karbonsuz bir ekonomiye geçişin kolay olmayacağına dikkat çekti. 

Anton, “Üretimden tutun tüm taşıma, depolama, lojistik ve son tüketiciye ulaşma gibi ticari süreçler yüksek bir yatırım gerektiriyor. Yatırımların nihai üreticiye faturasının karşılığı insanların yaşam standardını artırılması ile sağlanabilir. Gelecek nesillere sürdürülebilir doğal kaynaklar ile makul fiyatlı ve temiz enerji sunabilmek için tüm ülkelerin uluslararası trendlere uyması gerekiyor” diye konuştu. 

Enerji sistemlerinin ve ekonominin dönüştüğü bu süreçte yaşam kalitesinin de bu dönüşüme bağlı olduğuna dikkat çeken Anton, “Ekonomimizin rekabet gücü enerji sistemlerimizin yenilenmesi ile birebir bağlantılıdır. Bu anlamda enerji talebi ve güvenliği son derece önemli” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler