1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Appleby: Petrol 14 yıldır pazar kaybediyor

Appleby: Petrol 14 yıldır pazar kaybediyor

Enerji Günlüğü - BP Enerji Ekonomisi Bölüm Başkanı Paul Appleby, dünyanın önde gelen yakıtı olmayı sürdürmesine rağmen petrolün 14 yıldır pazar...

Appleby: Petrol 14 yıldır pazar kaybediyor

Enerji Günlüğü - BP Enerji Ekonomisi Bölüm Başkanı Paul Appleby, dünyanın önde gelen yakıtı olmayı sürdürmesine rağmen petrolün 14 yıldır pazar kaybettiğini söyledi.

4. TEPAV – BP Enerji Forumu’nda “Türkiye’de ve Dünyada Enerjinin Görünümü ve Geleceği”ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan BP Enerji Ekonomisi Bölüm Başkanı Paul Appleby, petrolün geçtiğimiz yıl küresel enerji sektörünün dünya ekonomisindeki tüketiminin yüzde 32,9’u ile dünyanın önde gelen yakıtı olmayı sürdürmesine rağmen, ardı ardına 14 yıldır pazar kaybettiğini ve petrolün mevcut pazar payının bir defa daha veri setinde en düşük noktaya indiğini söyledi.

TÜRKİYE 2013 YILINDA DÜNYADAKİ DOĞALGAZ TÜKETİMİNİN %1,4’ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

BP Enerji Ekonomisi Bölüm Başkanı Paul Appleby, Türkiye’nin enerji tüketimini de değerlendirdi.Türkiye'de 2013 yılında 33,1 milyon ton petrol tüketildiğini bu rakamın 2012 yılına göre %5,7 oranında artış anlamına geldiğini belirten Appleby, “BP Enerji İstatistikleri Raporu’na göre, Türkiye 2013’te 45,6 milyar metreküp doğalgaz tüketti. Buna göre, Türkiye’de doğalgaz tüketimi geçen yıla oranla %1,1 artmış oldu ve Türkiye 2013 yılında dünyadaki doğalgaz tüketiminin %1,4’ünü gerçekleştirdi. Dünya kömür rezervinin yüzde 1’ine sahip olan Türkiye, 2013 yılında dünya kömür üretiminin yüzde 0,3’ünü gerçekleştirdi, kömür tüketiminde ise yüzde 7,5’luk bir azalma görüldü. Türkiye'de hidroelektrik enerji tüketimi ise 2012 yılına göre yüzde 2.7 oranında arttı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler