1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arslan: Doğal gazda Ar-Ge artarak sürecek

Arslan: Doğal gazda Ar-Ge artarak sürecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz sektöründe Ar-Ge çalışmalarının artarak süreceğini...

Arslan: Doğal gazda Ar-Ge artarak sürecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz sektöründe Ar-Ge çalışmalarının artarak süreceğini söyledi.

GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, ELDER ve GAZBİR işbirliğiyle düzenlenen AR-GE çalıştayınta yaptığı konmuşmada, EPDK’nın 2011 yılında aldığı kararlar sonucunda dağıtım sektörünün AR-GE çalışmalarına başladığını hatırlattı. AR-GE çalışmalarına bu yıl ivme kazandırarak devam edileceğini kaydeden Yaşar Arslan, sektör için en önemli konunun 'sürdürülebilirlik' olduğunun altını çizdi.

MÜTEAHHİTLİKTE YÜZDE 100 YERLİLİK

Arslan, “Türkiye'deki Ar-Ge harcamaları son dönemde kişi başı 50 dolardan 200 dolara kadar yükseldi. Ar-Ge ve inovasyonun ne kadar önemli olduğununun hükümetimiz de farkında. Doğalgaz sektöründe müteahhitlikte kısa sürede yüzde 100 yerli duruma gelindi. Ürün temini konusunda ise yapılan çalışmalarla da yüzde 70 yerlilik seviyesine geldik" diye konuştu.

ARGE BÜTÇELERİ YETERSİZ

Arslan, doğalgaz sektöründe mevcut durumda yeni tarife dönemine girmiş 46 şirketin yıllık 4,5 milyon lira seviyesinde Ar-Ge bütçesi bulunduğunu vurgulayarak, bu seviyenin yeterli olmadığını ancak önümüzdeki dönemde bir Ar-Ge kültürünün oluşturulmasıyla daha iyi şeyler yaşanacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler