1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Artvin’deki kömür ocağı kapasitesini iki kat artıracak

Artvin’deki kömür ocağı kapasitesini iki kat artıracak

Enerji Günlüğü - Fetih Madencilik tarafından Artvin’in Yusufeli ilçesinde işletilmekte olan kömür ocağında açık ve kapalı kömür ocağı çalışmaları...

Artvin’deki kömür ocağı kapasitesini iki kat artıracak

Enerji Günlüğü - Fetih Madencilik tarafından Artvin’in Yusufeli ilçesinde işletilmekte olan kömür ocağında açık ve kapalı kömür ocağı çalışmaları yapılan alan iki kat artırılarak kömür üretim kapasitesi yılda 110 bin tona çıkartılacak.

Artvin İli, Yusufeli İlçesi, Irmakyanı Köyü, Köyetrafı Mevkii’ nde Fetih Mad. ve İnş. Tic. Ltd. Şti. tarafından ruhsatlı kömür alanın bir kısmında kapasite artışı yapılması planlanıyor.

Mevcut durumda sahadaki 20 hektarlık alanda 5 adet galeri açılarak yeraltı işletmesi yapılmış ve alanın geri kalan kısımlarında ise açık işletme yapılıyor. Toplam 20 hektarlık alana ilave olarak açık ve yeraltı işletme alanları, bitkisel toprak depolama alanı, şantiye alanı ve hafriyat-pasa alanları ilavesi ile ÇED alanını 40 hektara çıkartılacak. 

Böylece mevcut durumda açık ocaktan 30 bin ton ve yeraltı ocağından da 30 bin ton olmak üzere toplam: 60 bin ton olan kömür üretimi açık ocaktan 80 bin tona çıkarılarak toplamda 110 bin tona yükseltilecek. Çalışan personel sayısı da 20’den 49’a çıkarılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler