1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. ASK Madencilik İstanbul’da kömür üretimini arttıracak

ASK Madencilik İstanbul’da kömür üretimini arttıracak

ASK Madencilik, 53 milyon TL yatırımla İstanbul’da kömür, kuvars kumu  ve kil üretimini arttıracak.

ASK Madencilik İstanbul’da kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - ASK Madencilik, İstanbul Arnavutköy’de gerçekleştirmekte olduğu kömür üretimini arttırarak yılda 100 bin tona çıkaracak.

ASK Madencilik ve Tic. Ltd. Şti., İstanbul İli, Arnavutköy İlçesinde 102 ruhsat numaralı, yaklaşık 2 bin hektarlık alan içerisinde, “Kuvars Kumu, Kil, Kömür Ocağı, Kuvars Kumu Yıkama Tesisi ve Kil Öğütme Tesisi Kapasite Artışı” yapılması planlanıyor. Projenin değerinin 53 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Şirket, açık işletme yöntemi ile basamaklar halinde kömür üretimi yaptığı ocakta kapasite artışı planlıyor. Mevcut durumda yılda 14 bin 400 ton olan kömür üretim kapasitesinin 85 bin 600 ton arttırılarak 100 bin tona çıkarılması öngörülüyor. 

Ayrıca kum üretiminin yılda 2,5 milyon tona, kil üretiminin 1,5 milyon tona, kil öğütme tesisinin 1 milyon tona ve kum yıkama eleme tesisinin kapasitesi de 2,5 milyon tona çıkarılacak.

Ekskavatör ile gevşetilen malzeme hidrolik yükleyicilerle dekapaj kamyonlarına yüklenecek, kamyonlar pasa malzemeyi döküm sahalarına taşıyacaktır. Malzeme burada dozerlerle serilecek ve sıkıştırılacaktır. Açık ocak kömür madeni üretimi devam eden sahada zeminde ilerlemenin sağlanamamasından dolayı patlatma yapılmayacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler