1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa çıkış arıyor

Avrupa çıkış arıyor

Enerji Günlüğü - Roma'da toplanan G-7 ülkelerinin enerji bakanları kapalı kapılar ardında Rus gazına bağımlılığı azaltmanın yollarını aradı.Toplantılarda...

Avrupa çıkış arıyor

Enerji Günlüğü - Roma'da toplanan G-7 ülkelerinin enerji bakanları kapalı kapılar ardında Rus gazına bağımlılığı azaltmanın yollarını aradı.

Toplantılarda gelecek ay düzenlenecek AB Zirvesi öncesinde enerji güvenliğine yönelik fikirler tartışıldı.

Toplantıya rağmen Rusya'ya olan bağımlılığın bazı üyelerde yüzde 100'e ulaşması ve AB ülkelerinin birlik olamaması gibi nedenlerle Rusya'nın eli daha güçlü görünüyor.

KÖMÜR YENİDEN MASADA

Toplantıya katılan ve Reuters’a bilgi veren yetkililerden biri kömür kullanımının artırılmasının da seçenekler arasında olduğunu söyledi ancak kömürün teşvik edilmesi, AB’yi, çevre kirliliğinin ve karbon emisyonlarının azaltılması yönündeki politikalarıyla çelişkiye düşürebilir.

Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin Rusya’ya bağımlılıklarının farklı oranlarda olması ve enerji şirketlerinin çıkarlarının AB ile çelişebilmesi, Rusya’nın elini güçlendiren etkenlerin başında geliyor. Örneğin Avusturyalı enerji şirketi OMV, Rusya’nın Güney Akım Projesi’nin İtalya yerine Avusturya’da bitmesi için Gazprom ile el sıkıştı. Proje, Ukrayna’yı saf dışı bırakarak Avrupa’ya gaz taşımayı hedefliyor.

Kaynak: Al Jazeera

Önceki ve Sonraki Haberler