1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa stratejik doğal gaz rezervi oluşturmayı değerlendiriyor

Avrupa stratejik doğal gaz rezervi oluşturmayı değerlendiriyor

Avrupa Birliği, artan enerji fiyatlarını kontrol altına almak için stratejik doğal gaz rezervleri oluşturmayı değerlendiriyor.

Avrupa stratejik doğal gaz rezervi oluşturmayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, artan enerji fiyatlarını kontrol altına almak için stratejik doğal gaz rezervleri oluşturmayı değerlendiriyor.

AB Komisyonu Başkan Ursula von der Leyen, 21-22 Ekim tarihlerinde yapılacak Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde, AB'nin stratejik doğal gaz rezervleri oluşturması fikrinin de ele alınacağını söyledi. Von Der Leyen yaptığı açıklamada, AB liderlerinin elektrik fiyatlarının gaz fiyatlarından ayrıştırılmasına da gündemlerinde yer vereceklerini ifade etti. 

AB'nin ithalata bağımlılığına son vermek ve fiyatlarda istikrarı sağlamak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmakta olduğunu anlatan Ursula von der Leyen, ancak fiyatları kontrol altına almak için daha kısa zamanda sonuç verecek adımların 212-22 Ekim zirvesinin gündeminde olacağını ifade etti.

RUSYA ARZI TALEP KADAR ARTTIRMADI

Von der Leyen, Avrupalı tüketiciler için elektrik fiyatlarında yükselişin esas nedenin aşırı pahalı doğal gaz fiyatı olduğunu belirtti. Von der Leyen, doğal gaz fiyatlarının aşırı yükselmesinde global gaz talebi artarken Avrupa'nın ana gaz tedarikçilerinden Rusya'nın arzı talep kadar arttırmamasının rol oynadığını savundu. Von der Leyen, Norveç'in ise üretimini talep ile birlikte artırmaya çalıştığını vurguladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler