1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan’dan enerji fiyatları için AB fonu önerisi

Yunanistan’dan enerji fiyatları için AB fonu önerisi

Yunanistan, yükselen enerji fiyatları ile başa çıkılması için karbon emisyon izni ödemelerinden karşılanan bir AB fonu kurulmasını önerdi.

Yunanistan’dan enerji fiyatları için AB fonu önerisi

Enerji Günlüğü - Yunanistan, yükselen enerji fiyatları ile başa çıkılması için karbon emisyon izni ödemelerinden karşılanan bir AB fonu kurulmasını önerdi.

Yunanistan, gaz fiyatlarındaki hızlı dalgalanmalara karşı koruma sağlaması ve hane halklarının artan enerji fiyatları ile başa çıkmalarına yardım için bir AB fonu kurulmasını önerdi. Eurogroup Başkanı Paschal Donohoe'ye mektup gönderen Yunanistan Maliye Bakanı Christos Staikoruas ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, AB Komisyonu'nun gaz fiyat artışlarına karşı koruma satın alma, hedge, için bir AB fonu oluşturulmasını değerlendirmesini istediler. 

FON KARBON EMİSYON TİCARETİNDEN KARŞILANACAK

Yunanistan'ın önerdiği mekanizmada fon, karbon emisyon izinlerinden alınacak peşin ödemeler ile oluşturulacak ve üye ülkelere ısınma ve enerji amaçlı tüketimlerine göre dağıtılacak. Yunanlı bakanlara göre, Avrupa Birliği'nde tüketiciler artan fiyatlar sonrası bu kış enerjide 100 milyar euro ek maliyet ile karşı karşıya kalacaklar.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler