1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'da gaz fiyatları yükseldi

Avrupa'da gaz fiyatları yükseldi

Kuzey Akım boru hatlarından gaz akışının kesilmesi ardından Ukrayna üzerinden de gaz akışının kesilme ihtimali Avrupa’da doğal gaz fiyatlarını yaklaşık %15 oranında arttırdı. 

Avrupa'da gaz fiyatları yükseldi

Enerji Günlüğü - Ukrayna üzerinden gelen Rus gazının da kesileceği endişeleri Avrupa'da gaz fiyatlarını yaklaşık yüzde 15 yükseltti.

Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Rus gazı akışının kesildiği ortamda, Ukrayna üzerinden gelen Rus gazının da kesilebileceği endişeleri Avrupa'da doğal gaz fiyatlarını yükseltti. Gazprom'un sözleşmelerde yazan miktarda doğal gazın transit geçişini gerçekleştirmeyen Ukrayna enerji şirketi Naftogaz'a ödeme yapmayacağını, anlaşmazlığın çözümü için sözleşmede yer alan İsveç ve İsviçre tahkim mahkemelerinin tarafsızlıklarını yitirdikleri açıklamaları Avrupa'yı tedirgin etti. Hollanda TTF'de Ekim vadeli doğal gaz fiyatı yüzde 14,67 artışla 211 euro/MWh ve Aralık vadeli doğal gaz fiyatı yüzde 12,6 artışla 232,80 euro/MWh seviyesinden işlem görüyor. 

KUZEY AKIM’DA DA GAZ AKIŞI DURDU

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında meydana gelen patlamaların sabotaj olduğu açıklamaları, bu iki boru hattından gaz akışının uzun bir süre sağlanamayacağı endişeleri de fiyatları yukarı çekti. 

Rusya'nın Ukrayna üzerinden gaz akışını kesmesi halinde Avrupa'ya gaz akışı için sadece TürkAkım boru hattı kalacak.  

İlgili Haberler