1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tagesspiel: Kuzey Akım hatları tamir edilemeyebilir

Tagesspiel: Kuzey Akım hatları tamir edilemeyebilir

Alman Der Tagesspiel gazetesi, Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarının bir daha asla tamir edilemeyebileceğini yazdı.

Tagesspiel: Kuzey Akım hatları tamir edilemeyebilir

Enerji Günlüğü - Alman Der Tagesspiel gazetesi, Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarındaki tahribatın tamirinin mümkün olmayabileceğini ve belki hatların bir daha kullanılamayacağını yazdı. 

Alman Der Tagesspiel gazetesi, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğalgaz iletim hatlarına yönelik sabotajların ardından, boru hatlarında tamiri çok zor hasar meydana geldiğini ve hatların belki de bir daha asla kullanılamayacağını yazdı. 

Tagesspiel Alman güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde boru hatlarındaki sabotajların, iletim borularını dikine yarıklar açarak parçaladığı ve tamirinin sonsuza kadar mümkün olmayabileceğini bildirdi. 

Habere göre hasar gören kısımlardan gaz boşalması tamamlandığında tuzlu deniz suyu borulara dolmaya başlayacak; bu da geri dönüşü olmayan korozyon hasarına neden olacak. 

Başta Almanya olmak üzere Avrupa medyasında; 70-80 metre derinlikteki boru hatlarının, herhangi bir doğal afet veya gemi manevrası vb. nedenlere bu ölçüde zarar görme ihtimali olmadığı; hasara muhtemelen su altı dronları ile gerçekleştirilen sabotajların neden olduğu yorumları yapılıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler