1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avustralya'da halk metan gazı çalışmalarından korunacak

Avustralya'da halk metan gazı çalışmalarından korunacak

Enerji Günlüğü - Avustralya'nın en büyük gaz Hub'ı haline gelen Queensland Eyaleti'nde metan gazı çalışmalarında halkın ve çevrenin korunması için...

Avustralya'da halk metan gazı çalışmalarından korunacak

Enerji Günlüğü - Avustralya'nın en büyük gaz Hub'ı haline gelen Queensland Eyaleti'nde metan gazı çalışmalarında halkın ve çevrenin korunması için yatırım yapılacak.

Avustralya'nın Queensland Eyaleti yönetimi kömür madenlerindeki metan gazı çalışmalarında çevrenin ve halkın korunması için iki yılda 7 milyon Avustralya Doları yatırım yapacak.

 Avustralya'nın Queensland Eyaleti Kalkınma ve Doğal Kaynaklar ve Madenler Bakanı Dr. Anthony Lynham, çalışmaları yürütülmekte olan kömür damarları içersinde depolanmış metan gazının çıkarılması çalışmalarında inceleme ve araştırma yapan Metan Gazı Uyumlu Birimi'ne (CSG) iki yıl boyunca 7 milyon Avustralya Doları tahsis edeceklerini açıkladı. 

Dr Lynham, Metan Gazı Uyumlu Birimlerin (CSG) toplum ve ilgili çevreler için tek bir noktada birçok hizmetin sunulduğu bir nokta olduğunu belirterek, CSG ve LNG endüstrisinin eyalet ekonomisine çok büyük katkılar sunacağını söyledi.

 

Yatırım, mülk sahipleri ve kömür damarı metan gazı endüstrisi topluluklarını desteklemeyi amaçlıyor. 

2011 yılında İşçi Partisi hükümeti tarafından kurulan Metan Gazı Uyumlu Birim (CSG) Surat, Bowen ve Galilee havzalarında hizmet sağlıyor. CSG bu süre zarfında 2000'den fazla başvuruyu inceledi. 

Birim, arazi sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda CGS çalışmaları sırasında gerçekleştirdikleri su sondajının potansiyel etkileri ile çalışmaların çevre etkilerini inceleyip araştırıyor. 

Eyalet yönetimi Mart ayında Rusya'dan daha fazla LNG ihraç etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler