1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydem usulsüz açığa hisse satışı için hukuki süreç başlatacak

Aydem usulsüz açığa hisse satışı için hukuki süreç başlatacak

Aydem, halka arzın ilk gününde İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.’nin usulsüz açığa satış işlemi hakkında, gereken hukuki süreçleri başlatacağını açıkladı.

Aydem usulsüz açığa hisse satışı için hukuki süreç başlatacak

Enerji Günlüğü - Aydem, halka arzın ilk gününde İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.’nin usulsüz açığa satış işlemi hakkında, gereken hukuki süreçleri başlatacağını açıkladı.

Aydem Yenilenebilir Enerji (AYDEM) hisselerinin usulsüz açığa satış işlemi nedeniyle SPK tarafından İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.’ye verilen idari para cezasına ilişkin izleyeceği hukuki sürece ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya göre, SPK’nın İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş’ye, 1 milyon 921 bin 326 TL idari para cezası uygulama kararı aldığı hatırlatılarak, “Söz konusu şirket, mevzuata aykırı olmasına rağmen Aydem Yenilenebilir Enerji'nin halka arzının ilk gününde usulsüz açığa satış yaparak, şirket hisselerinin olağan fiyat akışına müdahale etmiş, ilk işlem gününde hisse fiyatında yanlış ve yanıltıcı izlenimler uyandırmış, bu şekilde hissemizin değeri ile şirketimizin itibarını olumsuz etkilemiş, şirketimizi ve yatırımcılarımızı zarara uğratmış ve mağdur etmiştir. Şirketimizin itibarını ve hisse değerini olumsuz yönde etkileyen bu usulsüz işlem hakkında, gereken hukuki süreçler başlatılacak olup sürecin takipçisi olacağız” denildi. 

FİYAT İSTİKRARI AMACIYLA YAPILAN ALIMLAR SPK MEVZUATINA UYGUN

Aydem ayrıca halka arzda İş Yatırım tarafından kendileri adına gerçekleştirilen fiyat istikrarı işlemleri kapsamında alınan hisselerin SPK mevzuatına uygun şekilde yapıldığını açıkladı. Bu hisselerin, bir yıl süreyle halka arz fiyatının altında bir bedelle satışının söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, “Bu nedenle, bu hisseler alış tarihlerinden bugüne kadar herhangi bir satış işlemine konu olmamıştır. Bu durum, Merkezi Kayıt Kuruluşu kayıtlarıyla sabittir” denildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler