1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AYEDAŞ’tan Moda Sahnesi’ne kaçak elektrik uyarısı

AYEDAŞ’tan Moda Sahnesi’ne kaçak elektrik uyarısı

AYEDAŞ, Moda Sahnesi'nin kendi enerji haklarını sağlamaya karar vererek, elektrik saatlerini çalıştırmasının kaçak kullanım olacağını açıkladı.

AYEDAŞ’tan Moda Sahnesi’ne kaçak elektrik uyarısı

Enerji Günlüğü - AYEDAŞ, Moda Sahnesi’nin borç nedeniyle kesilen elektrik saatini kendilerinin çalıştırma kararının kaçak elektrik kullanımı olacağını bildirdi.

Elektrikleri ikinci kez kesildiği için oyunlarını ışıldakla sahneleyen Moda Sahnesi, ticari bir tiyatro değil "özerk kamusal tiyatro" olduklarını belirterek elektrik saatini kendilerinin çalıştıracaklarını duyurdu. Bunun üzerine bölgede elektrik dağıtım faaliyeti yürüten Sabancı Holding şirketlerinden İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ, (AYEDAŞ) bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Söz konusu uygulama, ilgili mevzuata göre kaçak elektrik kullanılması halidir" denildi. Kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi durumunda da mevzuat hükümleri uyarınca saha ekipleri tarafından gerekli işlemlerin yapılacağı kaydedildi. 

Şirket yetkilileri tarafından Moda Sahnesi’ne bu türde elektrik kullanımı durumunda mevzuat gereği alınacak tedbirlerin sözlü olarak iletildiği belirtilen açıklamada, “Kaçak elektrik kullanımı, teknik bilgisi olmayan kişiler tarafından sayaca müdahale edildiği için can ve mal güvenliği riski oluşturacağı gibi yakındaki tüketim noktalarının kaliteli ve kesintisiz enerji kullanımına da engel olmaktadır. Ayrıca bu durumun, piyasa işleyişi gereği kullandığı elektriğin bedelini düzenli olarak ödeyen diğer tüketicilerin faturalarına yansıyacağı da unutulmamalıdır” denildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler