1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AYEDAŞ mecburi kesinti sürelerini düzenliyor

AYEDAŞ mecburi kesinti sürelerini düzenliyor

AYEDAŞ, son zamanlarda yapılan yatırım ve bakım çalışmaları dolayısıyla oluşan elektrik kesintilerini dengeleme yolları arıyor.

AYEDAŞ mecburi kesinti sürelerini düzenliyor

AYEDAŞ, yatırım ve bakım faaliyetleri dolayısıyla yaşanan planlı kesintileri tüketiciye en az şekilde yansıtarak çözmeye çalıştığını söylüyor.

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ), yatırım ve bakım çalışmalarının yapılması sırasında gerçekleşecek zorunlu ve planlı kesintileri tüketici mağduriyeti yaşanmaması adına 48 saat önceden duyurduğunu bildirdi. Şirket, kesintilerin toplam süresinin tüketicinin az miktarda etkileneceği şekilde optimize edildiğini söyledi.

PLANLI ELEKTRİK KESİNTİLERİNDE İSG, TÜKETİCİ VE YATIRIM ÜÇGENİ

Türkiye’de artan elektrik talebini karşılamak üzere yatırım ve bakım çalışmaları yapıldığını belirten AYEDAŞ, çok tehlikeli olarak sınıflandırılan bu faaliyetlerini sürdürürken; saha çalışanlarının can güvenliği için hayati önem taşıyan planlı kesintilerde, kesinti süresini azami İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hassasiyetiyle belirliyor.

Tüketici mağduriyetini en az seviyeye indirmek için uğraş verdiklerini vurgulayan şirket; elektrik kullanıcılarının, tüketim noktalarını ya da kontrol etmek istedikleri konumu harita üzerinde işaretleyerek veya adres girerek kesintileri sorgulayabildiğini, ayrıca anlık arızaları takip edebildiğini aktardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler