1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa dağıtım şirketlerinden mobil eğitim merkezi

Enerjisa dağıtım şirketlerinden mobil eğitim merkezi

Enerjisa’nın dağıtım şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, dağıtım hizmeti verdikleri illerde elektrik-elektronik alanında eğitim veriyor.

Enerjisa dağıtım şirketlerinden mobil eğitim merkezi

Enerji Günlüğü - Enerjisa’nın dağıtım şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, hizmet verdikleri 14 ilde elektrik-elektronik alanında mesleki eğitim veriyor. Proje kapsamında bugüne kadar 5 bin öğrenciye ulaşıldığı bildirildi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri; Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, dağıtım hizmeti verdiği 14 ilde mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında elektrik-elektronik alanında öğrenim gören öğrencilere ve alan öğretmenlerine yönelik eğitim veriyor. 2018’den beri yürütülen projede 11 şehirde 5.000’den fazla öğrenciye ulaşıldığı aktarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile iş birliğine devam edilen Mobil Eğitim Merkezi Projesiyle elektrik dağıtım sektörü mühendis, teknisyen ve tekniker adaylarına tanıtılmaya ve iş sağlığı güvenliği öğretilmeye çalışılıyor. Sektörde bir ilk olduğu belirtilen proje; İstanbul, Hatay, Mersin, Adana, Gaziantep, Ankara, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale’de devam ediyor.

“HEDEF NİTELİKLİ İŞGÜCÜ”

Enerjisa dağıtım şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Türkiye’de sektörde ilk olduğu vurgulanan projeyle eğitim alanında önemli bir adım atıldığını belirterek, 2018 yılında MEB ile imzalanan protokolle nitelikli işgücü oluşturmaya yönelik bir adım atmaya çalıştıklarını söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler