1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa 55 MW gücündeki Akhisar RES’i bünyesine kattı

Enerjisa 55 MW gücündeki Akhisar RES’i bünyesine kattı

Akhisar Rüzgar Enerji Santrali’ni Akhisar Enerji AŞ'den devralan Enerjisa Üretim, kurulu gücünü 3.727 megavata çıkardığını bildirdi.

Enerjisa 55 MW gücündeki Akhisar RES’i bünyesine kattı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim, Manisa Akhisar’da bulunan 55 MW kurulu gücündeki rüzgar enerji santralini bünyesine kattığını duyurdu.

Elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Çanakkale, Dağpazarı ve Erciyes’teki toplam 4 rüzgar enerji santralinde 277 megavat kurulu gücüne sahipti. Şirket, Manisa’nın Akhisar ilçesinde bulunan ve Karesi Enerji'nin bağlı ortaklığı Akhisar Enerji AŞ tarafından işletilen Akhisar Rüzgar Enerji Santrali’ni bünyesine katarak rüzgar enerjisindeki mevcut kurulu gücünü 332 MW’a, toplam kurulu gücünü ise 3.727 MW’a yükseltmiş oldu. Aynı zamanda şirket, Akhisar RES’in 2022 yılında 7 megavat kapasite artışı aldığını ve kısa zamanda hayata geçirileceğini belirtti.

60 BİN HANEYE KARŞILIK GELEN ELEKTRİK ÜRETİMİ

2011 yılından bu yana işletmede olan 55 MW kurula güce sahip yaklaşık 130 GW’lık elektrik üretimi kapasitesine sahip Akhisar RES’de 22 adet Nordex rüzgar türbini bulunuyor. Santralin, bir yılda gerçekleştirdiği elektrik üretimi ile ortalama 60 bin haneye karşılık gelen elektrik enerjisi ihtiyacını karşıladığı aktarıldı.

Yatırımlarına yenilenebilir enerji alanında devam ettiklerini belirten Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, “2022 yılı bizim için Erciyes RES’in devreye alınması, hibrit solar santraller konusunda attığımız adımlar, YEKA 2 ihalelerinin tamamını kapsayan 1.000 megavatlık rüzgar yatırımı anlaşması ve son olarak Akhisar RES’in portföyümüze katılmasıyla yatırımlarla dolu bir yıl oldu. Hem ekonomi hem de temiz enerji konularında ülkemizin gücüne ve geleceğine katkı sağlamaktan dolayı çok gururlu ve mutluyuz. Yenilenebilir enerji ile büyüme hamlemizin önemli adımlarından biri olarak Akhisar RES ile toplam kurulu gücümüzü 3.727 megavata çıkardık ve zeytinlikler içerisinde yer alan, doğayla iç içe bir santrali bünyemize kattık” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler