1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji dijital fatura dönemini başlattı

Enerjisa Enerji dijital fatura dönemini başlattı

Enerjisa Enerji, satış süreçlerini dijitalleştirerek Dijital Sözleşme ile Satış ve Dijital Fatura projesini başlattı.

Enerjisa Enerji dijital fatura dönemini başlattı

Enerji Günlüğü - Enerjisa, enerji sektöründe ilk kez sözleşme ve faturayı dijitalleştirdiğini, satış sürecindeki bazı operasyonlarını bulut sistemine taşıdığını duyurdu.

Elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji [ENJSA], enerji sektöründe dünyada tescilli ilk dijital dönüşüm modeli olan E-ternal’ı hayata geçirdikten sonra elektrik enerjisi satışında Dijital Sözleşme ile Satış ve Dijital Fatura projesine imza attığını duyurdu.

“28 TON KARBON SALIMININ ÖNÜNE GEÇİLDİ”

Güvenirliği artırmak için NFC teknolojisi ile satış süreçlerinde entegrasyonu sağlayan Enerjisa Enerji, dijital sözleşme ile satış projesi olan Dijital E.A.S.Y. ile satış sözleşmesinin sadece bir SMS onayı ile kurulmasını gerçekleştirerek satış sürecini de hızlandırdığını aktardı. Şirket bu projenin ardından satış sürecinden kaynaklı müşteri şikayetlerinin toplam başvuru içindeki payında yüzde 43 düşüş sağlandığını bildirdi. Sözleşme basım, arşivleme, lojistik gibi operasyonel maliyetlerde ise yüzde 85 tasarruf sağlandığı görüldü. Ayrıca dijital sözleşme uygulamasını da hayata geçiren şirket, toplamda 7 ton kağıt kullanımının ve 28 ton karbon salımının önüne geçti.

PROJE 3 AYRI KATEGORİDE ÖDÜL ALDI

Öte yandan Enerjisa, Dijital E.A.S.Y. Projesi ile Sardis Ödülleri’nde Müşteri Deneyimi ve Etkileşimi kategorisinde Altın Sardis, Uluslararası Titan Business Awards’ta ise iki farkı kategoride bir platin bir de altın ödül aldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler