1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bahçeşehir Tek Okulları’nın çatısına GES kurulacak

Bahçeşehir Tek Okulları’nın çatısına GES kurulacak

Bahçeşehir Tek Okulları’nın çatısına kurulacak güneş enerjisi panelleri ile okulun enerji ihtiyacının tamamının karşılanması planlanıyor.

Bahçeşehir Tek Okulları’nın çatısına GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Bahçeşehir Tek Okulları, enerji ihtiyacının tamamını çatısına kurulacak güneş enerjisi panelleri ile karşılayacak.

“Sıfır atık” ve “temiz enerji” hedefi ile eğitim veren Bahçeşehir Tek Okulları, öğrencilerinde yenilenebilir enerji farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor. Bu çerçevede yenilenebilir enerji üretimi konusunda çalışmalar yapan okulun çatısına kurulacak güneş enerjisi panelleri ile okulun enerji ihtiyacının tamamının karşılanması planlanıyor.

Bahçeşehir Tek Okulları Kurucusu Celal Serzan Timuçin, Eylül 2022 tarihinde tamamlanacak güneş enerjisi projesine de değinerek, “Yenilenebilir enerjinin önemini vurgulamak için okul çatısına güneş enerjisi panelleri kuracağız. Enerjimizin yüzde 100’ünü güneş enerjisi ile karşılamayı hedefliyoruz. Böylece yenilenebilir enerjinin ülkemiz ve dünya için önemini öğrencilerimize anlatabileceğiz. Küresel ısınmanın arttığı bu yıllarda temiz enerji ve sıfır atık en önemli vizyon ve misyonumuz haline geldi” dedi. 

ÖĞRENCİLER SEBZE VE MEYVE FİDELERİ DİKTİ

Öte yandan, Bahçeşehir Tek Okullarının anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte sebze ve meyve fideleri dikti. Doğa ile iç içe yaşantı temelli öğrenme modeli uygulayan okul, öğrencilerine ekosistem konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Kendi elleri ile diktikleri fidelerle yaşayarak öğrenmenin keyfini çıkaran öğrenciler, okul bahçelerinde; domates, biber, patlıcan, salatalık, soğan, kırmızıbiber, tere, roka, maydanoz, çilek, elma, çağla, kayısı, malta eriği ve iğde gibi farklı türde sebze ve meyvelerin fidelerini dikti. Fideler, iki ay sonra öğrenciler tarafından toplanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler