1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Bangladeş’teki Ruppur NGS’ye nükleer yakıt lisansı

Bangladeş’teki Ruppur NGS’ye nükleer yakıt lisansı

Bangladeş’in ilk nükleer santrali Ruppur NGS için nükleer yakıt taşıma, depolama ve nakliye lisansı verildi.

Bangladeş’teki Ruppur NGS’ye nükleer yakıt lisansı

Enerji Günlüğü - Bangladeş Atom Enerjisi Komisyonu’na 2400 MW kapasiteli Ruppur Nükleer Güç Santrali (NGS) İçin  nükleer yakıt ithal etme lisansı verildi.

Bangladeş Atom Enerjisi Komisyonu’na (BAEC), Ruppur Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) nükleer yakıt taşıma, depolama ve nakliye yapması amacıyla B, D ve E sınıfı lisansların teslim edilmesiyle ilgili resmi tören, Bangladeş’in Pabna kentinde düzenlendi.

Bangladeş Atom Enerjisi Düzenleme Kurumu’nun (BAERA) verdiği B sınıfı lisans nükleer malzemelerin satın alınmasına, mülkiyetine, taşınmasına ve depolanmasına yetki veriyor. D sınıfı lisans bir Rus nakliye şirketinin nükleer malzemeleri taşımasına ve E sınıfı lisans da nükleer malzemelerin ithal edilmesine olanak sağlıyor.

Toplam 2400 MW kapasiteli iki VVER-1200 reaktörü ile donatılmış Ruppur NGS, 25 Aralık 2015 tarihli Genel Sözleşme uyarınca Bangladeş’in başkenti Dakka’ya 160 kilometre uzaklıkta, Rus tasarımıyla inşa ediliyor. Bangladeş’in ilk nükleer santrali Ruppur NGS için Rusya’daki Novovoronej NGS’nin iki ünitesinde uygulanmış olan ve Akkuyu NGS’de de kullanılan VVER-1200 reaktörlü Rus tasarımı seçildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler