1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom, Bangladeş’in ilk nükleer santrali inşasında ilerliyor

Rosatom, Bangladeş’in ilk nükleer santrali inşasında ilerliyor

Rosatom, Bangladeş’teki Ruppur Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasındaki en büyük ekipman olan ilk ünite reaktör binasının nakliye kilit montajını tamamladı.

Rosatom, Bangladeş’in ilk nükleer santrali inşasında ilerliyor

Enerji Günlüğü - Bangladeş’teki Ruppur Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci Güç Ünitesi’ndeki reaktör binasının nakliye kilit montajı tamamlandı. Ekipman ile nükleer yakıt tesise yüklenip boşaltılabiliyor.

Rusya, inşa etmekte olduğu Bangladeş'in ilk nükleer santralinin ilk ünitesinin reaktör binasındaki inşaat çalışmalarının tamamlanması için önemli bir aşamayı tamamladı. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un inşa ettiği Bangladeş’teki iki VVER-1200 reaktörden oluşan toplam 2400 MW kapasiteli Ruppur Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci Güç Ünitesi’ndeki reaktör binasının nakliye kilit montajı tamamlandı.

Rosatom’un mühendislik biriminden yapılan açıklamaya göre nakliye kilidi, NGS sahasındaki en büyük ekipman olma özelliği taşıyor. Uzunluğu 12,7 metre, genişliği 10 metre ve ağırlığı 235 ton olan nakliye kilidiyle nükleer yakıt tesise yüklenip boşaltılabiliyor. Bu sayede NGS’nin inşaat aşamalarında 1’inci ve 2’nci sınıf ekipmanlar teslim edilebiliyor. Nakliye kilidinin montajı ve ayarlanması ile ilgili diğer çalışmalar, 1’inci Ünite’nin kubbesinin kurulmasından sonra gerçekleştirilecek.

Bangladeş'teki ilk nükleer santral olan Ruppur NGS, 25 Aralık 2015 tarihli Genel Sözleşme gereğince Bangladeş'in başkenti Dakka'ya 160 km mesafede Rus tasarımı ile inşa ediliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler