1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Basra, petrol ve gaz sahalarına yatırımcı çağırıyor

Basra, petrol ve gaz sahalarına yatırımcı çağırıyor

Enerji Günlüğü -Irak'ınBasra kenti siyasi otoritesi Basra Konseyi, uluslararası petrol, gaz ve altyapı yatırımını çekmek için Bölgesel Kalkınma Şirketi...

Basra, petrol ve gaz sahalarına yatırımcı çağırıyor

Enerji Günlüğü -Irak'ınBasra kenti siyasi otoritesi Basra Konseyi, uluslararası petrol, gaz ve altyapı yatırımını çekmek için Bölgesel Kalkınma Şirketi kuracak.

Irak'ın gaz rezervlerinin %70'ini, petrol rezervlerinin ise %59'unu barındıran Basra şehri siyasi otoritesi Basra Konseyi, petrol, gaz ve altyapı başta olmak üzere kilit sektörlerde doğrudan yabancı sermaye girişini sağlamak için Bölgesel Kalkınma Şirketi kurulacağını açıkladı.

Basra Konseyi ve Basra Valiliği yetkilileri, Basra Petrol, Gaz ve Altyapı Konferansı'nda yaptıkları konuşmalarda, yeterince iyi kullanılmayan ve rezervi azalan petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesi için plan yapıldığını belirttiler.

Irak Merkezi hükümeti, halihazırda, verimli olarak işletilmeyen ve kapasiteyi artırmak için işleticilerin yeni yatırım yapmaya yanaşmadığı Maysan Vilayeti'ndeki sahalara ilave olarak Zubair, Rumaila (kuzey ve güney), Batı Qurna, Majnoon ve Siba sahalarıyla Al-lahis, Nahur Umr, Ratawi, Toba, Suba ve Sinbad sahalarının geliştirilmesi için bazı çalışmalar yapıyor. Basra Şirketi de bu sahaların küresel oyunculara açılması ve sahaların uluslararası standartlara kavuşturulması için çalışmayı hedefliyor.

ABD Enerji Bilgileri İdaresi (EIA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Basra tek başına dünyanın 12'nci en büyük gaz rezervine sahip, petrol açısından da çok önemli bir bölge.

Önceki ve Sonraki Haberler