1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Batı Karadeniz selin ardından tamamen elektriğe kavuştu

Batı Karadeniz selin ardından tamamen elektriğe kavuştu

Batı Karadeniz’de yaşanan selden sonra tüm merkez, ilçe ve köylere elektrik verildi.

Batı Karadeniz selin ardından tamamen elektriğe kavuştu

Enerji Günlüğü - Batı Karadeniz’de yaşanan selden sonra tüm merkez, ilçe ve köylere elektrik verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Batı Karadeniz’de Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop'ta aşırı yağışlardan dolayı yaşanan sel felaketine ilişkin son durumu bildiren bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada selden etkilenen bölgelere elektriğin verildiği belirtilerek, “Afetin ardından iki gün içerisinde tüm ilçe merkezleri enerjilendirildi. İlk gün sonunda köy, trafo ve abonelerin %50’si, üçüncü gün sonunda %77’si enerjilendirildi. Her geçen gün enerjilendirilen köy, trafo ve abone sayısı kademeli olarak arttırıldı. 10 Ağustos saat 19.00 itibariyle selden etkilenen bütün şehir, ilçe ve köylere elektrik arzı sağlandı” denildi. 

Ayrıca selin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen bölgelerin elektrik faturalarının 3 ay süreyle erteleneceği de tekrarlanarak, erteleme için ilk etapta abonelerin beyanının esas kabul edileceği belirtildi. 

Bakanlık üç gün önce yaptığı açıklamada, çalışmalar sonucunda elektrik verilemeyen köy sayısının 16 Ağustos itibariyle 25’e düştüğünü ve selden etkilenen abone sayısının ise 2 bin 454’e gerildiğini bildirmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler