1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sel bölgesine mobil jeneratörlerle elektrik ulaştırıldı

Sel bölgesine mobil jeneratörlerle elektrik ulaştırıldı

Batı Karadeniz’de selden etkilenen kırsal bölgelere elektrik vermek için Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle, helikopterle mobil jeneratörler ve elektrik direkleri nakledildi.

Sel bölgesine mobil jeneratörlerle elektrik ulaştırıldı

Enerji Günlüğü - Batı Karadeniz’de selden etkilenen kırsal bölgelere elektrik vermek için Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle, helikopterle mobil jeneratörler ve elektrik direkleri nakledildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Batı Karadeniz’de Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop'ta aşırı yağışlardan dolayı yaşanan sel felaketine ilişkin son durumu bildiren bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada ekiplerin bölgelerin altyapı durumuna göre kırsal bölgelere güvenli ve kademeli bir şekilde enerji arzı sağladığı belirtilerek, “Sel nedeniyle özellikle ulaşım imkanı kısıtlanan kırsal bölgelere elektrik vermek için Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle, helikopterle mobil jeneratörler ve elektrik direkleri nakledildi. Hızlı bir şekilde sisteme entegre edilebilen mobil jeneratörler sayesinde bir taraftan bakım onarım çalışmaları sürerken vatandaşların elektriksiz kalmalarının da önüne geçildi” denildi. 

ELEKTRİK VERİLEMEYEN KÖY SAYISI 25’E DÜŞTÜ

Açıklamada çalışmalar sonucunda elektrik verilemeyen köy sayısının 16 Ağustos itibariyle 25’e düştüğü ve selden etkilenen abone sayısının ise 2 bin 454’e gerildiği ifade edildi. Ayrıca selin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen bölgelerin elektrik faturalarının 3 ay süreyle erteleneceği de tekrarlanarak, ertelem için ilk etapta abonelerin beyanının esas kabul edileceği belirtildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler