1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Batı Karadeniz’de sel elektrik hatlarını arızalandırdı

Batı Karadeniz’de sel elektrik hatlarını arızalandırdı

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin elektrik dağıtım hatlarında neden olduğu arızalar ve can güvenliği nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemedi.

Batı Karadeniz’de sel elektrik hatlarını arızalandırdı

Enerji Günlüğü - Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin elektrik dağıtım hatlarında neden olduğu arızalar ve can güvenliği nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketi hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop'ta aşırı yağışlardan dolayı dün meydana gelen sel ve heyelanların elektrik dağıtım hatlarında arızalara neden olduğunu duyurdu.

Bölgede afet kaynaklı olarak can güvenliği nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemediği belirtilen açıklamada, bugün saat 08.00 itibarıyla Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop'ta kesintiden etkilenen toplam trafo sayısının 895, abone sayısının da 29 bin 674 olduğu kaydedildi. Bunlardan 101 trafo ve 9 bin 261 aboneye enerji ulaştırılamadığı aktarıldı.

Açıklamada, “Sel bölgelerindeki gelişmeler hem AFAD'da kurulan Acil Durum Merkezi'nden hem de afet bölgesinde bulunan Bakanlığımıza bağlı ekipler tarafından anbean takip edilmektedir. Selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.

Ayrıca, İlgili dağıtım şirketleri ve diğer bölgelerden gelen saha destek ekiplerinin selden etkilenen bölgelere yeniden elektrik verilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

 

İlgili Haberler