1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Betim Enerji, Van’da RES kurulum çalışmalarına başladı

Betim Enerji, Van’da RES kurulum çalışmalarına başladı

Betim Enerji, yaklaşık 1 milyar 534 milyon TL yatırımla Van’da 30 MW kurulu gücünde R3-VAN-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Betim Enerji, Van’da RES kurulum çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - Van’ın Çatak ve Gevaş İlçeleri sınırları içinde 30 MW kurulu gücünde R3-VAN-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulacak.

Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş., 2022 yılında gerçekleştirilen Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA RES-3) yarışmaları kapsamında en iyi teklifi vererek Van’da kurmaya hak kazandığı rüzgar santrali için çalışmalara başladı. Şirket, yaklaşık 1 milyar 534 milyon TL yatırımla Van ili, Çatak ve Gevaş İlçeleri, Kayalar, Yukarınarlıca, Aşağınarlıca, Uzuntekne ve İliköy Mahalleleri mevkiilerinde 30 MW kurulu gücünde R3-VAN-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Proje kapsamında kurulacak santralde her biri 3 MW kurulu gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. Santralde yılda 78.840.000 Kwh/yıl elektrik üretimi planlanıyor. Proje kapsamında üretilecek olan enerjinin öngörülen sisteme bağlantı noktası ve gerilim seviyesi 154 kV Engil EİH ile Bağlama RES olacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler