1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. BifiPV çalıştayı bu yıl Türkiye’de oldu

BifiPV çalıştayı bu yıl Türkiye’de oldu

Güneş enerjisi sektörünün takip ettiği BifiPV, bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlendi. Çalıştay, 20-22 Ekim tarihleri arasında 3 gün sürecek.

BifiPV çalıştayı bu yıl Türkiye’de oldu

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi sektörüne ilişkin bilimsel çalıştaylardan biri olan BifiPV, bu yıl Kalyon PV’nin ev sahipliğinde ilk kez Türkiye’de düzenlendi.

Dünya güneş enerjisi sektörü temsilcilerinin yakından takip ettiği ve dokuzuncusu düzenlenen BifiPV, Kalyon PV'nin ev sahipliğinde ilk kez Türkiye’de gerçekleşiyor. 2012 yılından itibaren dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen ve sektörün rotasını belirleyen çalıştayda, 3 gün boyunca 120’ye yakın bilim insanı ve sektör temsilcisi, Ankara’da bir araya gelecek.

20-22 Ekim tarihleri arasında, 3 gün sürecek BifiPV Ankara 2022’de, dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den alanında uzman 120’ye yakın bilim insanı ve sektör temsilcisi bir araya gelerek, güneş panelleri üretim teknolojisindeki son gelişmeleri masaya yatıracak. Artan enerji ihtiyacı ortamında “Nasıl daha verimli enerji üretilir?” konusunun da tartışılacağı BifiPV Ankara 2022’de, bilim insanları ve üreticiler arasında fikir alışverişinde bulunulacak.

KALYON PV VE ISE’DEN ENERJİ TEKNOLOJİLERİ İŞ BİRLİĞİ

BifiPV Ankara 2022’nin açılışında konuşma yapan Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en büyük araştırma merkezlerinden biri olan Fraunhofer Institute of Solar Energies (ISE) ile güneş enerjileri teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla iş birliğine imza attıklarını hatırlatarak, sektörün gelişimi için çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Tüfekçi konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bu üç günlük çalıştayda, güneş teknolojileri alanında geleceğe ışık tutan yeniliklerin alanında uzman isimlerle tartışılacağı bir atmosfer oluşacaktır. Güneş paneli üretiminin tüm süreçlerine hâkim olan tek entegre tesisin çalışanları olarak bu çalıştaya bilgi ve tecrübelerimizle önemli kazanımlar sunacağız”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler