1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Birol: 3 IT şirketinin Ar-Ge harcamaları temiz enerjiden fazla

Birol: 3 IT şirketinin Ar-Ge harcamaları temiz enerjiden fazla

Enerji Günlüğü –  IEA Başkanı Fatih Birol, global temiz enerji Ar-Ge yatırımlarının 3 büyük IT şirketinin Ar-Ge yatırımlarından daha az olduğunu...

Birol: 3 IT şirketinin Ar-Ge harcamaları temiz enerjiden fazla

Enerji Günlüğü –  IEA Başkanı Fatih Birol, global temiz enerji Ar-Ge yatırımlarının 3 büyük IT şirketinin Ar-Ge yatırımlarından daha az olduğunu söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı icra direktörü Fatih Birol İngiltere Enerji Enstitüsü'ndeki Melchett Ödülü 2017 töreninde yaptığı değerlendirmede, dünyanın önde gelen üç bilişim şirketinin (IT) Ar-Ge harcamalarının global temiz enerji ve elektrik ağı için yapılan Ar-Ge harcamalarından daha fazla olduğunu kaydetti.

"Piyasalar, teknoloji ve politika küresel enerjiyi nasıl şekillendireceğine ilişkin konuşmasında Birol, bir yıldır temiz enerjide toplam yatırımın ne olduğu ve nereden geldiğine ilişkin ülke ülke, şirket şirket araştırma yaptıklarını belirterek, dünya genelinde temiz enerji ve elektrik ağlarına yapılan araştırma geliştirme yatırımlarının 2015 yılında neredeyse 2012 yılındaki seviyelerde, 65 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler