1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Birol: İklim değişikliğinde ciddiysek kaynak seçme lüksümüz yok

Birol: İklim değişikliğinde ciddiysek kaynak seçme lüksümüz yok

IEA Başkanı Dr. Fatih Birol, iklim değişikliği konusunda ciddiysek kaynak seçme lüksümüzün olmadığını ve tüm temiz enerji kaynaklarından yararlanmak zorunda olduğumuzu söyledi.

Birol: İklim değişikliğinde ciddiysek kaynak seçme lüksümüz yok

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Dr. Fatih Birol, iklim değişikliği konusunda ciddiysek kaynak seçme lüksümüzün olmadığını ve tüm temiz enerji kaynaklarından yararlanmak zorunda olduğumuzu söyledi.

Dünya Enerji Görünümü 2019 Raporu’nun (World Energy Outlook 2019) sunumunu gerçekleştiren IEA Başkanı Dr. Fatih Birol, dünyada enerjide bir bolluk dönemine girdiğimizi belirterek, iklim değişikliği konusuna dikkat çekti. Birol, “İklim değişikliği konusunda ciddi isek rüzgar, güneş, hidrojen gibi enerji kaynaklarından herhangi birini seçmek yerine tüm kaynakları göz önünde bulundurmak durumundayız” dedi. 

Enerji sektörünün dünyada iklim değişikliğine neden olan emisyonların yüzde 80’inden sorumlu olduğunu ve bu sorunun bir çok teknolojinin katkısıyla çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Birol, hükümetlerin de hala çok önemli yönlendirici görevlere sahip olduğunu belirtti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

Önceki ve Sonraki Haberler