1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Birol: LNG hızla piyasayı domine ediyor

Birol: LNG hızla piyasayı domine ediyor

Enerji Günlüğü - IEA Başekonomisti Fatih Birol, doğalgaz piyasasında sıvılaştırılmış doğalgazın hızlı şekilde piyasaları domine etmeye başladığını...

Birol: LNG hızla piyasayı domine ediyor

Enerji Günlüğü - IEA Başekonomisti Fatih Birol, doğalgaz piyasasında sıvılaştırılmış doğalgazın hızlı şekilde piyasaları domine etmeye başladığını söyledi.

Fatih Birol TÜSİAD IEA World Energy Outlook 2014 Türkiye Raporu açıklanması toplantısında yaptığı konuşmada, şu anda doğalgaz piyasasında önemli bir gelişmenin olduğunu ve bunun da LNG'nin piyasaları hızlı şekilde domine etmeye başlaması olduğunu söyledi.

LNG SEVİYESİ İKİYE KATLANACAK

Birol, "Şu anda birçok yeni LNG tesisleri inşa ediiyor. LNG seviyesi ikiye katlanacak. Bu bence son derece önemli bir haber. Çünkü bu bir fırsat veriyor. Esneklik sağlıyor. İkinci bir esneklik imkanı da mevcut . LNG ihracatçılarının sayısı artacak. ABD, Kanada, Avustralya gibi yeni LNG ihracatçıları ortaya çıkacak. Yani LNG'de iki şey olacak. Daha fazla LNG imkanı, daha fazla ülkeden gelecek." dedi.

FİYATLARA ETKİSİ AZ OLACAK

Ancak bunların neticesinde fiyatların ciddi şekilde düşmesini beklemenin çok iyimserlik olacağına dikkat çeken Birol, " Doğalgazdaki en önemli sorun, taşıma maliyeti. Bir birim petrolü taşımakla doğalgazı taşımak arasında 7 misli fark var. LNG artışı esneklik getirse de fiyatlarda büyük bir düşüş olacağını söylemek fazla iyimserlik olur. " dedi.

Mehmet KARA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler