1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BM Türkiye-Libya deniz yetki anlaşmasını tescil için değerlendirmeye aldı

BM Türkiye-Libya deniz yetki anlaşmasını tescil için değerlendirmeye aldı

Türkiye ile Libya Hükümeti arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” tescil değerlendirmesi için BM tarafından kaydedildi.

BM Türkiye-Libya deniz yetki anlaşmasını tescil için değerlendirmeye aldı

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Libya Hükümeti arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” tescil değerlendirmesi için BM tarafından kaydedildi.

Türkiye ile Libya Hükümeti arasında 27 Kasım 2019 tarihinde imzalanan ve tescil için Türkiye tarafından BM’ye gönderilen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” BM Anlaşması’nın 102. Maddesi çerçevesinde BM Sekreterliği tarafından kayıt altına alındı ve yayınlandı.

ENERJİ BAKANI’NDAN AKDENİZ POLİTİKAMIZ ARTIK DAHA GÜÇLÜ MESAJI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Meşru Libya hükümeti ile imzaladığımız deniz sınırı anlaşmamız BM tarafından tescil edildi. Böylece uluslararası hukuka, hak ve adalete dayalı Akdeniz politikamız daha da güç kazandı. Hep söylediğimiz gibi Akdeniz’de ne kimsenin hakkını yeriz ne de hakkımızdan vazgeçeriz” ifadesine yer verdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler